Nya sprängtider vid Örbyleden

Nu kan sprängningar vid nya tunnelbanans arbetsområde vid Örbyleden ske vardagar klockan 07:00-22:00.

Nyhet  Utbyggd depå i Högdalen  2021-11-25
Karta över arbetsområdet vid Örbyleden

I Hökarängen i södra Stockholm pågår arbetet med att bygga den arbetstunnel som behövs för utbyggnaden av Högdalsdepån. Sprängarbeten har fram tills nu kunnat genomföras vardagar klockan 07:00-19:00. Nu förlängs tiden till klockan 22:00. Sprängningar sker som tidigare ungefär fyra till fem gånger i veckan.

– En sprängning kan kännas obehaglig, men är inte farlig. Att vi har fått utökade sprängtider betyder inte att vi kommer att spränga varje kväll. Vi planerar fortfarande att göra de flesta sprängningarna dagtid, säger Cornelia Park, handläggare för omgivningspåverkan.

Spränginformation per SMS

Om du vill ha ett sms 30 minuter före varje sprängning kan du anmäla dig till nya tunnelbanans SMS-tjänst för spränginformation. Klicka på länken nedan och följ instruktionerna.

Klicka här för att anmäla dig till spränginformation per SMS

Högdalsdepån byggs ut

När tunnelbanan i Stockholm blir längre behövs fler tåg. För att kunna ta hand om alla nya tåg ska Högdalsdepån i södra Stockholm byggas ut. En uppställningshall under jord och en ny spårtunnel som ansluter depån och tunnelbanans Farstagren ingår i planerna.

Vid Örbyleden i Hökarängen planerar Region Stockholm den arbetstunnel som behövs för att uppställningshallen och spårtunneln ska kunna byggas. Arbetstunneln kommer att användas för att transportera ned maskiner och personal under jord och transportera upp det berg som sprängts ut. Arbetstunneln kommer att ta ungefär ett år att bygga.

Läs mer: Högdalsdepån är hjärtat i nya tunnelbanan

Undrar du något?

Skriv till kundtjänst eller ring på 08-600 10 00